Pengikut

Selasa, 31 Mei 2011

Karak 2nd round...

tgk kali ke-2 malam tadi dgn anak2 buah dan adik ipar.......


huhuhu saya dh tak tutup mate dah....
(eksyennnnn kann...:P)

TAPI ada jiran seblah overr jeritt2 tekejut2....
hahahaha

alaa rileksss aaa kak!

hahaha...tetiba berlagak plak...:P








mari makan

lunch

saya takde menu yg sedap2 nak tayang2 kat u olss....sob sob sob... hahaha...
ni laa tahap kebohsanan dgn makanan2 yg dijual kat sinik...
hari2 menu yg sama...
cam dok asrama pun hado....
agak2 bosan layan apa yg ada dlm peti ais kt opis ni...
kalo ada oven bleh bakar2 ayam, ikan bagaikan...






Isnin, 30 Mei 2011

Karak (review)

"innciikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!! bole bantu saya incikkkk??" saya suka dialog nehh... hahahaahhaha.... serammmmm.... lagi satuu lagu ni..."Hujan oh hujan kenapa ko turun?" igt hantu kak limah jek nyanyi lagu enjit2 semutt??? Karak pun ado lagu Hujan....

mula2 ceta flashback apabila sepasang suami isteri mengalami kerosakan kereta di jalan karak yang sunyi sepi....padahal kerete dorg baru je repair. Boleh plak suami die ni wat lawakkk jadi hantu utk menakutkan bini dia... dah laa bawak anak kecik....huhh rasa nak pelempangg jekk.....kan! ketika si suami meninggalkan si isteri dan anak nya untuk mendapatkan pertolongan ni laaa hantu
muncul...waaaaaaaaaa...serammmm... semua kenderaan yg lalu tanak berhentiii...sebab kat belakang si suami ni ada hantuu....ishkkkk3....si isteri dan anak kecik yang tunggu dlm kete ni, siap bukak keset ayat2 Al-Quran...tetibaa padam....huwaaaaaaa...antu datang rasuk anak dia plakk... alahaiii...(seterusnya bleh tgk kat panggung wayang ek...:P)

Mengisahkan sekumpulan pelajar seramai 4 orang yang dalam perjalanan pulang ke Kuantan dan melalui jalan lama Karak tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya.

Babak hantu bermula apabila mereka berhenti rehat di pekan karak yang sunyi dan mencarik tandas.... sehinggalah apabila mereka meneruskan perjalanan melalui jalan lama Karak yang sunyi sepi...tetiba sebuah kerete walksegan lama tanpa pemandu dan terdapat seorang perempuan cantik duduk dibelakang mengganggu mereka... jeng jeng jenggg!! tetiba kat depan ada sorg budak sekolah....hingga membuatkan kereta mereka kemalangan dan terbabas masuk gaung.... Di sini lah bermulaa segala sejarah hitam hantu2 karak yang mengganggu mereka....

Jack yang kuat kentot...hahahaha..kelako dia ni

sound effect pun memang serammm, banyak elemen terkejuttt....huhu kejap2 saya tup mata...kejap2 saya tup mate....hadoiiii....
banyak pengajaran dalam ceta ni....'jangan suka cakap besar'.... tak percaya pada hantu...tak takot hantu....pastu asyik sebut2 hantu3 bagai.... rasa nak penampo jek mulot shahir tu...hahahaha gerammm2... lagi satu yang menyentuh perasaan apabila watak Zura - shira Ayob cuba membaca dan menghayati ayat suci Al-Quran surat Qursi.....Pengajaran: jangan hanya menghafal saja tapi tidak menghayati dan faham makna ayat tersebut.... (kisah seram sedih...huhuhu)

u olss gi laa tgk.... Filem KRU tidak menghampakan...sama cam Filem Magika dulu... ke-2-2 film ni memang menarik...lain dari yang lain.... bukan takat hantu2 biasa yg biasa kt tgk dlm tv tu... special effect dia memang terbaik!!....


(Video) Ghairah Prema Yin & Jaszle Shah

Malass nak komen.....

korang baca dan nilai laa sendiri ek kat Beautiful NARA.... Sape penyanyii nniii????????????????.... agak2 laaa gedikkkss nak mampos...ishkkk3...lagu Bahasa MELAYU plak tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu???



pelik nye macam mana ni video ni bleh lepass wat buat video klip???


Jumaat, 27 Mei 2011

jom wayang kite


hi olss....

baru sampai rumah...

sedang siap2 nak mengKARAK....kat IOI Mall

badan rasa cam nak demam....

jgn deman lepas tgk KARAK sudahh...

:D

nanti saya review pasal film ni ok....

*hubby xcitedd sgt nak tgk ceta KARAKK...huh



nasi dage terbaik!

Menu utama untuk DINNER setiap hari Khamis


lama pendammmm nak makan nasi dagang ni... asyikkk tengok hubby makan jek..... siap puji sedap sgt2 katanyaaa.... kalo dulu asyik oder nasi lemak je... skang dah beralih arah ke pantai timur...Nasi Dagang Ayam Pencen dan Lompat tikam....

akhirnya smlm saya oder nasi dagang lauk gulai ikan kayu!!...sedappppppppppppppppppp sgttt3!!.... huhh.... saya sanggup puasa mkn nasi kecuali hari khamis dpt makan nasi dagang ni.... :P


Lunch dihari jumaat

tatau nak makan haper.....!!...

NASI?? lauk tah haper2.... BOSAN!!...

b/fast
Lunch tadi....gigih masak megii...rebus telur....
salad+tomato...
Megi mihunnn MAMEEE!!!
shedapppppppp....
bayangkannnn dlm tu ada ayammm ke daging ke kann....
aduhaii....
bayangkan je...hehehe


Hari dan Warna: Jumaat - Hijau


Jumaat

Hijau ialah tahap vibration yang menyamai tenaga yang merangsang fungsi Jantung (NW11) dan Paru-paru (NW10). Pada hari Jumaat, didapati aktiviti klorofil sangat aktif dan membebaskan oksigen pada tahap yang paling maksimum. Kemuncak aktiviti klorofil berlaku pada waktu tengah hari iaitu sejam setelah matahari tergelincir ke barat (sejam setelah solat Jumaat). Hari Jumaat ialah hari yang sesuai untuk menjalankan senaman pernafasan, bersenam dan beriadah di taman-taman bunga. Senaman pernafasan yang dijalankan pada hari Jumaat akan memeri kesan menakjubkan pada hari ini berbanding hari-hari yang lain.
Biasanya pada hari-hari yang lain kita akan merasa lemas apabila berada dalam himpunan orang ramai. Tetapi amat menghairankan kerana setika di dalam masjid pada waktu solat Jumaat didapati kita tidak merasa lemas atau rimas walaupun saling berhimpit-himpit dengan kesesakkan.

Hari Jumaat ialah hari yang paling sesuai untuk menjalankan rawatan berkenaan penyakit kardiovaskular (Jantung NW11) dan respirasi (Paru-paru NW10) kerana paras oksigen dalam atmosfera berada pada tahap yang tertinggi pada hari ini.

Kredit untuk HELIZA HELMI



Khamis, 26 Mei 2011

Jom KARAK

sejak 2 menjak ni.... tetiba mood rajin nak melayan wayanggg plak..... bermula dgn Fast and Furios 5... penangan dgn ceta ni rasa cam ketagihh plakk...huhu!... tapi bukan laa hari2... giler haperr... tokeh getah pun leh bengkrap oiii....

selama kawen ni...sehingga 2010, baru sekali masuh panggunggg... tu pun tgk ceta 'Pontianak Harum Sundal Malam' amek midnight lagi tuuuu..... pastu dah tak g dah tgk wayang2 ni.....sehingga laaa tawon nie 2011... bukan senang nak ajak suami layan movie ni.... dulu dia akan ckp...ah tunggu DVD kuar jek.... weeiii mane samo tgk DVD ngan wayang ni kan kan kan....


sudah booking..... tgk berdua baru romentikkk.....
(romentikkebendeee?? layan ceta seram ni...)

kalo tgk trailer ceta ni... hantu dia mmg lain dari yang lain...
nak2 plak KRU yang wat kann..... dorg nyer filem mantapp
cam ceta Magika dulu... saya suka sgt......

jomm u olss...





Hari dan Warna: Khamis - Kuning

Yellow dayyyyyyyyyyy.......
aci tak ni gamba tahun lepasss....
mana laa pegi baju batik kuning ni...adusss.....


ni gamba hari ni.... ayoooo kembonggg nyer fifi ku.... ishkk3

tipoooo laaa camera ni.... hahaha


"Warna kuning ialah warna rangsangan sistem penghadaman (NW12, NW13, NW14, NW15) dan warna oren ialah warna kesuburan, hormon dan sistem reproduksi (NW16, NW17), juga dinasihatkan agar xmakan terlalu banyak waktu siang utk beri peluang sistem penghadaman menjalankan fungsi dengan sepenuhnya..."


Sistem penghadaman yang amat bertenaga pada hari ini sesuai untuk menghadamkan segala sisa makanan di dalam tubuh untuk menjadi zat dan tenaga yang amat diperlukan.

Pada hari Khamis, asid folik yang amat sukar dihasilkan pada hari biasa didapati dapat dihasilkan dengan banyak dalam tubuh.

Bagi mereka yang berdiet pada hari Khamis, didapati kandungan urik asid, lemak dan protein dipecahkan dan ditukar menjadi tenaga dalam kuantiti yang banyak.


Warna oren merangsang sistem kesuburan lalaki dan wanita. Oleh itu, hari khamis ialah hari yang terbaik untuk merancang zuriat yang sihat.


Pada hari Khamis, penyakit yang berkaitan dengan sistem penghadaman dan sistem reproduksi mudah dirawat dan mencapai tahap penyumbuhan yang pantas berbanding apabila ia dirawat pada hari yang lain.

* aisehhhh pagi2 dah ade org belanjaa nacii lemakkksss.... adehh... ok ok lunch mkn roti jek... lunch makan buahh jek....kire aciii kan kan...


*Kredit to Heliza Helmi...




Rabu, 25 Mei 2011

mencari eyeliner yg tak comot

Saya mencari eyeliner yang tidak mudah comottt..... biasa saya guna jenis pencil tu.... macam2 jenama dh guna...still comott kesudahannya....hahaha tak sukerr....

lastweek masa dating tgk wayang ngan hubby....saya singgah cosway beli ni....


L'รฉlan Vital Flexiliner For Eye

  • Super long-wearing formula that lasts for more than 6 hours
  • Waterproof, quick-drying formula
senang nak pakai....mudah nak tanggalkan..... :D

Hari dan Warna: Rabu - Biru

hmmm hari ROBU....hehehe.... marey pakai baju warna BIRU.....

hari nii pun tak sempatttt nak mencarik baru biru saya tuuuuuuuuuuu.... huwaaaa nampaknyerrr nak kene carik baju kaler biruuu ngan ppink lebihh laa pas nii... maklom laaa saya byk baju kaler hijauuuuuuuuuuuu sesado....hihihi

BIRU=hitam...blasah2 jugak....
minggu ni malas gosok baju siap2...sebab tu main blasah2 jek


"RABU(BIRU):didapati paras hormon thyroxine (T4) yang dirembeskan oleh Kelenjar Tyroid (NW9) berada pada tahap optimum. Paras thyroxine yang optimum menjadikan segala yang dihasratkan oleh hati dapat diluahkan dengan berkesan melalui kata-kata. Oleh itu, hari rabu ialah hari yang paling sesuai untuk berucap, berkata-kata, berhujah, bersidang, bermesyurat, berpidato dan sebagainya."




Hari dan Warna: Selasa - Pink/Purple

yesss Selasa saya pilihhhh pepelllllllll lahhh


Pink atau Unggu: hari kasih sayang, hari untuk beremosi yang baik.....Rawatan penyakit yang sesuai di rawat adalah penyakit Migrain......

ofkozzzzz kreditt utk ijaaaaaaaaaaaaaa




Hari dan Warna: Isnin - Putih

warna dan hari.....

Thanks HELIZA HELMI sebab share info2 berguna ni..... saya cuba praktik kan....walau kekadangg main blasahh jekkk apa yg hado...hehehehe aci kan kan kan...janji hado...

hari2 saya bukak fb ija neh.... dia santek, cumil dan kadang2 tingtongg...hahahaha sgt kelakarrr tauuu....

Hari isnin saya pakai putih ni.... maapppp laaa tak sempat nak amek gamboo....aci kan kan...
Putih
'Warna putih adalah warna perangsang Kelenjar Pineal (NW1) dan Kelenjar Pitutary (NW2). Warna putih akan diserap oleh saraf sekiranya tubuh berada dalam keadaan hening.

Salah satu cara untuk mendapatkan keheningan ialah dengan tidur awal. Mereka yang tidak mendapat waktu tidur yang betul akan menjadi lemah semangat, letih dan tidak bersedia menghadapi hari Isnin. Biasanya mereka yang tidak mendapat warna perangsang ini akan merasa malas untuk ke tempat kerja setiap hari Isnin.
Jika kita mendapat tidur yang mencukupi, hari Isnin sepatutnya ialah hari yang paling sesuai untuk mencetuskan idea baru, merangsang semangat dan melahirkan keazaman yang baru. Isnin ialah hari terbaik untuk menyelesaikan segala masalah yang tertunggak kerana penyelesaian pada hari Isnin adalah lebih kreatif dan efisyen pada hari ini.
Bunga warna putih jauh lebih mekar pada hari Isnin berbanding hari lain. Pokok bunga putih yang ditanam pada hari yang lain biasanya sukar untuk hidup atau berbunga tetapi masalah ini boleh diatasi sekiranya ia ditanam pada hari Isnin.
Rawatan yang sesuai dijalankan pada hari Isnin ialah penyakit seperti lemah semangat, kelesuan, hilang keyakinan diri, halusinasi, pelupa, epilepsi, amnesia (nyanyuk) dan beberapa penyakit lain yang berkaitan dengan Kelenjar Pineal (NW1) dan Kelenjar Pitutary (NW2). Mereka yang mendapatkan rawatan seperi yang dinyatakan di atas
didapati akan lebih cepat sembuh berbanding dengan hari lain, Insya Allah."




Happy Lunch!

hari ni bawa bekal yang tak seberapa ini........



b/fast + Lunch....
happy lunch semuaaaaaa.......
(eh? ada ke?...hihihi)


Selasa, 24 Mei 2011

kasut persis sinderela

kasott ghaye sayaaaa...... hahahaha..... tak agak2 kan....

cantekkk dan murahhhh gilerr2...
tu sebab saya terbeli.... masa g GM mgg lepas....
hubby kata berkenan tu beli je laaaa.....
waaaweeeeeeeeeeeeee



bila nak pakai ni ek?



Lawatan ke rumah kaca

sambung balik entry minggu lepasss yek...

HUbby dah janjjii nak bawa g melawat rumah kacaaaaaaaaaaaa AF9... janjii tetap janjiiii hahaha.... tak kire nak pegi jugakkk.....walo pun bukan peminat fanatikk kan kan kan.... balik dari GM Klang... terus g ke Jasco AU2.... dah lamaa tak ke sanaa...jln pun igt2 lupa.... redahh jek laaaaaaaaaaaaa janji sampai.... sib baik tak sesatt....:D

ok dah sampai.... tak ramai org
sebab g masa u ols sumee bekerja yerrr....
hazama kecitt cenonettt jam dak skolaaa jer
dann NERA.... yg sgttt kiuttt...santek
suweetttt kannn..... suka senyummmm....
semuaaa pelajar af9 ni cumil2 belakaa...so suwiittttt!!!
yang nie??? hahahaha...jgn di komennn


ok dahhh bleh balik.....
balik2 time korg dah balik keje...
makaaaa jemmmm menggilerrr u olsss dengan hujan lebattt
wohoooo.....




Terima kasih Catalyst!

Sudah puas saya mencuba perbagai produk kecantikan kulit muka....berkesan memang berkesan dalam masa 2 minggu dah boleh nampak kesan.... lepas bila stop..kulit muka akan jadi kusam balik...tak bermaya... ishkk tension jek.... nak keluar kemana2 musti nak tepek bedak sket...Dulu saya mengalami jerawat penuh satu muka.... tapi itu dulu.... bila kulit dah ok tapi ada kesan parut2 jerawat2 lama...memang tak boleh hilang bertahun2 dah sejak dari start keje tahun 1999.... lamaaaa giler kan....masa tu baru lepas SPM...

Sehingga suatu hari saya termasuk BLOG ni.. tetiba saya rasa teringin nak mencuba....tapi taktau camne nak contact...last2 saya jumpa BLOG yang ini...kemudian saya contact beliau melalui Facebook!...ALhamdullilah pertanyaan saya dijawab....saya telah mencuba Produk Catalyst VCO Soft Gel....dan Collagen Catalyst

Bulan pertama saya makan tak ikut aturan....maklum laa masa tu bz terbang sana sini....hihihi pastu lupa bawa VCO ni...dengan badan tak sihat lagi.... 2 minggu saya skip....kemudian saya sambung semula...sehingga sekarang dah masuk botol yang ke-2



Alhamdullilah....kulit muka saya dah ada perbezaan....

saya testimoni pd diri sendiri dulu...baru saya sign-up...hehehe


NOWW..... saya dh sign-up as a membership

bersambung...kelebihan produk....

tungguuu...


Isnin, 23 Mei 2011

Layan Nur Kasih The Movie

'semalam i call u..u tak answer.....'
'u kata u keluar pergi dinner'..

Ahad: semalam ada pertandingan Bowling Piala Presiden KKAUM kat Midvelii u olsssssssss.... maap laaa gambo yileksss... takde geng nak posinggg sana sini... tidak ku kenal mereke2... :P Thanks hubby yang menemankan si isteri membowling.... kalo tak? huhh....mati kutu laa takde kawan nak borak2....

abeh bowlinggg terus balik umah... makan2... pastu kuar balik g IOI MALL...nak tgk wayangg..... sampai2 sana 3.30pm... tgk ramaiii sungguh org beratur bli tiket... sib baekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk saya dh booking Online....takyah nak berator2...terus ke kuanter claim tiket jek....tiket kul 5pm...


tunggu pintuu Nur kasih bukak... hahahaah... siap bersilaa dh sumer org kt sini..
tiket lebih murah dari MBO Spark...

pasal ceta ni ek? hmmmmmmmmmmmmm........hmmmmmm.....cinta agung...cinta suci Adam dan Nur.....boley laaa...TAPI saya suka sgt watak NUR dan ADAM tu... hehehehe....saya bg 2 drpd 5 bintang boleh tak? :D


Sabtu, 21 Mei 2011

Satay Stations Sri Permaisuri - TDDMKA...

wowwww weee!!....
baru lepass menyantapan di Satay Stations Seri Permaisuri Cheras....(rosakkk bahasa cam ni..haha).... makan2 dgn FIL jap tadi.... ari ni FIL datang KL jap sebab nak repair cermin kete depan...siapp kete dorang balik kg semula.... FIL ajak minum2....hancusss diet den..titikkk!!!...

 saya oder mee rebus.... sedapp tp takleh habiskan...
perut nyer space terhad...hahaha
 oder satay ayam 30 cucuk...makan 4 org...jenuh nak perabis
sebab satay besau2...puas ati makan...sedapp!!! terbaikkkk lah
kuah pun marbelessss...siap makan ngan sudu tawwww....
pastu wattttt...camniii..


TDDMKA

hahahahaha


cer teka brapa rege secucuk satay ni??



sembilanpulohhsennnnnnnnnnn u olsss...
hahaha....



Jumaat, 20 Mei 2011

Reddish segment by princessredbloodsnow

nak glemer kan blog sekejapppp!!!

thankkss wahai princessredbloodsnow   cik adik maness zie.... hahahaha... sebab wat review blog ahkak ni haaa... macehhh3!!...


setiap kali baca blog zie... dlm hati ni otometik nyanyi lagu
AYAT2 CINTA.....
hahahaha...jgn mare ek...:P



Rabu, 18 Mei 2011

Jalan2 ke GM Klang

sambung ceta cuti2 hari senin....hahaha.... korg keje kan kan kan kan...

lepas dah setellll renew roadtax semuaaa..... terus g jalan-jalannnnnnnnnnnnnnnnn...yeayyy!!!.... syiokkkk woo jln2 time korang keje...aman doniaaaaa...jalan pun clearrr...waweeeeeeeeeeeeeeeeeee......

ajak hubby g GM Klang.....

we ols redahhhhhhhhhh jekkk jln ni....
exit taman Botanic Klang
yeay dah sampaii.....
see seeeeeeeeee....aman kan doniaaa..... takdo sosak2 do!
hehehhe

ok meh nak stori.... saya 1st time datang sini.... saja nak ushar2 apa yg menarik di sini... sini ada 6 bangunan kalo tak silap...(1 tgkat jek) semua bangunan tu saya tawaffff..... kuar bgnn ni masuk pintu bangunan sana.....perghhhh....letih tak ingat bbila blk kaki lenguh2... tp time jln2 kat sini mmg tak terasa pung....

barang2 kat sini memang murah2....bleh bli dgn harga borong minimum 6 unit!.....stail cam kat jalan kenangan.... tapi kt jln kenangan tu barang2 penuh 1 kedai kan....kat GM ni macam kureng lagi laaaa..... mungkin sebab baru lagi kan..... bersebelahan 1 bangunan GM sedang dibina....tak pasti bp tingkat....tapi tgk dlm gambar nampak suasana di situ nanti pasti lebih menarikkkk...cam kat sogo kot....atau cam 'Pasar Baru' (Bandung) moden punye.....
ok dah bis tawafffff.....penattt.....


balikkkkkkkkk
eh
eh
belumm3...

hehehe


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....