Pengikut

Jumaat, 1 November 2013

Novel: The Wedding Breaker

Nexttt!!! Drama Adaptasi Novel seterusnyaaaaaaaaaaaaa......
 

SLOT: Akasia,
MULAI: AKAN DATANG 2014
MASA: 7.00malam
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis


PELAKON: Adam Kamil ( Keith Foo), Ariana Rose (Fathia Latiff) 


 Sinopsis:

Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”

Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!

“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”

Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?

“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


Ramai yang cakap ceta ni best giler.... saya baru nak baca yer!!! 
hehehehe...

Sesapa nak beli novel dengan diskaun 20% sila laa beli di kedai2 buku seperti MINERVA kat KL yer, takyah gigih2 nak nak join membership bagai...pastu nk kene renew every year plak tu.. hihi...kalo dh takde sangat baru saya oder Online KARYA SENI diskaun RM3 setiap novel pastu pos FREE okeh...

 


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....