Pengikut

Khamis, 19 Jun 2014

Rindu Rendang Maman

 tetibaaa rindu randang maman ni.... makan dengan lomangg... haii lahhhh. Kalau laa kat KL ni senang nak cari sayur ni kan best... maksud saya senang nak cari kat pasar borong ke, kat pasar raya ke? tak pun pasar malam kan kan kan...

Yang ada pun kat pasar Chowkit KL, alahaiii bercinta nak menapak ke sana, lagi pun bukan hari2 ada.. ehh jom tanam maman...raya nanti boleh masak he he he!






opsss telan air liur tengok gambar ni lama2



Rabu, 28 Mei 2014

Floria 2014 : Festival Bunga & Taman Putrajaya

"Tahunan yang dinanti-nantikan Bunga dan Taman Putrajaya Festival akan datang Jun ini dengan warna-warna dan jenis yang lebih menarik dan meriah flora di luar imaginasi anda. Floria 2014 yang bertemakan 'Pesona Warna' akan mempamerkan Begonias pelbagai spesies yang berasal dari iklim lembap subtropika dan tropika di direka khas taman-taman dan pameran dari 14 hingga 22 Jun 2014 di Promenade Presint 4, Putrajaya."

Floria 2014: Putrajaya Flower dan Taman Festival 
Tarikh: 14 - 22 Jun 2014 
Masa: 
Isnin hingga Kha 9 pagi - 1030pm
Sabtu & Ahad 9:00-12:00 
Tempat: Promenade Presint 4, Putrajaya


jommmmmmmmm3!!!
 


 tema tahun ni: 
Taman BEGONIAS

ni masa Floria 2011

gebuss gebasssss mak masa ni.. haihhhh
hahahaha

ok baiiii

Rabu, 30 April 2014

Wordless Wednesday




jomm sama-sama ber'ATKINS'

ok baiii

Ahad, 27 April 2014

Diet Atkins Membunuh

haaaaaaaaaaaaaaa... eiii takuit tak? takuit tak?... ayokkk tak tawuuu... :P

HAHAHAHAHAHAHAHA... 

apa reaksi pertama korang bila baca tajuk cam tu? baik ngaku cepatttt!!!! hihihi...

Fenomena ini juga membunuh LEMAK saya! 

 saya dah beli suratkhabar Metro semalam... yess akhirnya fenomena ini terbongkar juga... dan artikel ini jugak ditulis sebagai membunuh oleh PROF Hariz  sila baca! membunuh lemakk laaa... hihihi...



 atkins kejamm sebab dia bunuh LEMAK saya okehh!!!
tanak ceta panjangg... setakat ni dah turun 9kg
dalam masa 2 bulan.. SEBAB saya suka kelaut... ahakss
jgn tiru tau BAHYE!

Bulan Rejab dan Syaaban is coming... 
jom kita puasa sunat merebut pahala
... sambil2 tu diet atkins
hikk hikk!

yang penting niat kita...


Jumaat, 25 April 2014

Ressepi Puding Roti Kukus


BAHAN- BAHAN :-

5 keping roti gardenia ( roti lain pun boleh)
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanila
1 tin susu cair
2 sudu butter
Kismis ( beli je 1 kotak kecil )


CARA- CARANYA :-

Masukkan telur, gula, esen vanila ke dalam satu bekas, mixer sampai sekata / kembang (nak guna blender pun boleh..den guna blender yooo hahahaha... pemalasss ler tu)
lepas tu, masukkan susu cair, kacau sekata.
Ambil roti, sapukan butter depan dan belakang (kalau nak carik-carikkan pun boleh) susun dalam loyang 
kemudian, tuang ke semua adunan ke atas roti dalam loyang, dan tabur kismis. - saya guna buah kurma je
Kukus selama 20-25 minit.

SOS KASTARD

BAHAN-BAHAN 
2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin susu cair
1 sudu kecik esen vanila.

CARA-CARA

Masukkan semua bahan di atas, masak atas api perlahan, kacau sampai masak.
pastikan di kacau untuk mengelakkan ianya berketul.

biar kan sejukkk... thennn bley ngapppp
nomm nommm nommm.. 

woww ramainya view page! (ahh perasann :P)

dah lama tak buka blog... sorry kesibukan dan kemalasan melanda...hahaha

anyway thankkks korang yang rajin jengok2 blog yoo yoo - OOO saya ni haaa...
paling tinggi page view pasal menu dan resepi atkins...
wohooooooooo!!
i blasah2 jer... janjii sedap dek tokak den dan kenyangg
Alhamdullilahhh
ada jugak org nak jenguk blog tak glemer sendu sedann nii...





Macam Mana Mengatasi Masalah Unfortunately, Google play store has stopped???

Korang ada masalah macam ni tak?... huhhh mula2 kena memang sakit atiii... rasa nak campak2 jek HP ni...bila on internet/wifi akan keluar benda2 ni.. lepas tu hang... nak baling sayang hahahaha... ingt beli HP dengan daun petik kat pokokk... hahahahaha... sayangg oiiii...

ok cara-cara yang saya gugel dengan Mr. Google dot kom dan youtube, senang je... sib baik tak kene baling HP ni..sabarrrrrrrr3...

1. pergi kat 'SETTING'
2. 'APPLICATION MANAGER'



 3. pastu cari laaa 'GOOGLE PLAY STORE'/GOOGLE PLAY SERVICE'

 4. lepastu 'CLEAR DATA'

 5. Bila keluar ni tekan OK

6. lepastu 'CLEAR CACHE' pulak
7. off kan HP kejap pastu ON balik

ok Done!!

ok.. kredit gambar2 to incik gugel dot com! :P


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....