Pengikut

Rabu, 18 Mac 2015

Resepi Spegeti with Creamy Butter Chicken

untuk kenkawann yang rekues resepi ni... simple...mudah...sedap..kenyangg...

this is my favorite fooddddddddddddddddd!!! tapi tak suka makan dengan spegetik tu...hahahah dan tapi skang tak bole makan dah... sebab DIET hahahaha.. :(

Jatuh hati ngan kesedapan Creamy Buttermilk ni... kalo buat ni suka letak sos dia byk2... baru layannnn.. 1st time makan dekat Theory.. tapi dorang buat dgn nasi... NO NO NO... FATTTT!! hahahaha... saya suka fettuccine  daripada spegeti... Biasa laa kalo makan kat restoren mana2 pun mesti tak puasss kan... ok balek gugelll... buat sendiri je..

Bahan:
(untuk sos creamy buttermilk)
1. Mentega
2. Fresh milk/susu cair pun bole (tapi saya x try lagi...cam pelik pulak kang hehehe)
3. Daun Kari (wajibbbb baru laaa ummpphhhh!!)
4. Kiub ayam
5. Tepung jagung sikit untuk bagi kuah pekat - tak buh pun takpe
6. Bawang putih (dihiris halus/dadu)
7. Cili api potong2

Cara:
Panaskan mentega, tumis bawang putih tadi, masukan kiub ayam, daun kari, cili yg di potong2...masak sekejap. Kemudian masukan susu tadi..kacau...last masukkan tepung jagung sket (bancuh dgn air dulu...masuk sikit2 tau ikut nak pekat mana...jgn pekat sangat..nt tak sedap)

Bahan untuk ayam goreng tepung
1. Isi ayam potong kecil2 (so layannnnnnn tak yah nk gigit2 tulangg...hehehe...)
2. Telur
3. Tepung ayam kepci (jenama ikut suka...janji sedap the vasssssssssss)

Cara: Pukul telur, celup ayam dlm telur tadi pastu golek2 dgn serbuk tepung ayam kepci then goreng... siap.. ketepikan

TADAAAAAAAAAAAAAAAAA siappp!!




sekian

3 ulasan:

CikLily Putih berkata...

sedapnya.. nanti boleh cuba gak ni

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aida78 berkata...

aduhhh sedapnya meleleh air liuh dibuatnya ha2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....