Pengikut

Jumaat, 25 April 2014

Macam Mana Mengatasi Masalah Unfortunately, Google play store has stopped???

Korang ada masalah macam ni tak?... huhhh mula2 kena memang sakit atiii... rasa nak campak2 jek HP ni...bila on internet/wifi akan keluar benda2 ni.. lepas tu hang... nak baling sayang hahahaha... ingt beli HP dengan daun petik kat pokokk... hahahahaha... sayangg oiiii...

ok cara-cara yang saya gugel dengan Mr. Google dot kom dan youtube, senang je... sib baik tak kene baling HP ni..sabarrrrrrrr3...

1. pergi kat 'SETTING'
2. 'APPLICATION MANAGER'



 3. pastu cari laaa 'GOOGLE PLAY STORE'/GOOGLE PLAY SERVICE'

 4. lepastu 'CLEAR DATA'

 5. Bila keluar ni tekan OK

6. lepastu 'CLEAR CACHE' pulak
7. off kan HP kejap pastu ON balik

ok Done!!

ok.. kredit gambar2 to incik gugel dot com! :P


6 ulasan:

Muhamad Asyraf Arffin Bakar berkata...

X jd pn...
Tetap stop gak..

aleph berkata...

sembang laaaa


menjadijugak

kejap x menjadi jugak
hahaha

Ain Khairina berkata...

Macam mana pulak kalau ada masalah nak download google play services. Dia tulis 'incompatible with other application(s) using the same shared user ID'. Tolong saya ๐Ÿ˜ญ

Ain Khairina berkata...

Macam mana pulak kalau ada masalah nak download google play services. Dia tulis 'incompatible with other application(s) using the same shared user ID'. Tolong saya ๐Ÿ˜ญ

Aizat Ainan berkata...

Dok jd pon

Aizat Ainan berkata...

Dok jd pon

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....