Pengikut

Khamis, 27 November 2014

Resepi Over Night Oats yanggg emmmm dapp

 Assalammualaikum... lama giler tak update blog ni... skang dah jadi bisneswomen, so bzzzzz x ingatt... hahahahaha tipooooooo jekkk... alasan malas on laptop.. sebab kalo dah on laptop... otometik vontot melekatt je kat depan laptop tuuu... acanerrr? ;)

Hari ni rajin dan baik hati nak share resepi overnight oats ni.. kat gugel pun banyak resepi gak tauuu....

Overnight oat tu apa?




 1st time cuba... ermmmmm memang sedap.. saya suka sgt!

Bahan-bahan:
1. Organic Rolled Oats (kebanyakan dorg guna rolled oats) nk guna oats biasa silakan hehehe.. kat speedmart ade jual
2. Biji Chia (beli kat cosway)
3. Fresh Milk
4. Natural Yogurt
5. Madu
6. Kismis (boleh tambah kekacang ikut suka)
7. Buah-buahan (ikut suka.. anggur/kiwi/stoberi/pisang/mangga dll)


 ni laaa rolled oats tuuu...
Cara:
1. Isikan oats, chia seed dalam bekas.. sukat ikut suka byk mana ikut saiz bekas uols.
2. tuangkan fresh milk dan 2-3 sudu yogurt
3. tabur kekacang, kismis
4. masukkan madu
5. siapp dan simpan dalam peti ais 1 malammm


ni contohhhh lainn yang korang nak buat... boleh letak nutella...sirap stoberi/sirap coklat... (dah tak diet nama nyer niii hahahaha)

sebelum makan baru potong2 buah pastu masukkan sekali dan makan... ermmm dapppppppppppppppp!!!



psttt: saya tak buat diet atkins dah... hehehe.. now diet sendiri2... pandai2 laa kan nak kontrol..

ok bai... ;)

5 ulasan:

imm berkata...

salam..singgah blogwalking kejap.
nampak menggiurkan yg letak raspberry tu..:)

Najlaa 'Aqilah berkata...

aaaaaaaaa kenapa nampak macam yummy gilaaa. oat kot. patutnya macam tak menarik haha

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Aiza Haris berkata...

haii imm..
thanks sudi singgah... hehehehe

Aiza Haris berkata...

najlaa..

hahaha sedapppp amattttt..cube try :P hehehe

Maria Rajab berkata...

kita xmkn oat..tp nk try gak buat ni..tp takut tekak xleh terima plak..nnt nk try buh buah yg masam skit..kot blh mkn kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....