Pengikut

Selasa, 4 Februari 2014

Atkins after 31 days

Alhamdulillahhh...

yeayyyy diam tak diam dah sebulan buat atkins.... masa mula2 start dulu rasa tak sbar sgt nak tgk result selepas 2 minggu... pastu sebulan...dan seterusnyaaa...

Alhamdullilahhh... Terima kasih Allah sebab berikan saya kekuatan dan kesabaran... tak kisah lah sapa2 yang nak komen nak kutuk.. nak perli2 apa yang saya buat selama ni... dah lali dah... heyyy.. SEBENARNYA dorang CEMBURU okeyyy.... lalalalalaaa... sebenarnyaaaaa laa kan... hihihi... think positive... saya tak kacau dorang... bukan duit dorang pun... hehehe!

macam mana nak cari semangat?... saya hari2 buka FB Kelab Diet Atkins... kat situ byk tips banyak resepi... dan macammm2 adaa... bila tgk gamba2 org2 yang berjaya lagiiiiiiiiiiiii laa saya bertambah2 semangatt! saya pun nak jadi macam dorangg...

Bukan mudah nak lawan seribu satu macam perasaan... cuba fikirkan... selama bertahun2 kita hidup ni.. xkan tak puas2 lagi nak melantakkk makan macam2 tu? pastu org badan besar ni... usia baru 30 dah nampak tua cam umur 56thn??? ngeri tak??... memang pedass ayat tu... jadikan motivasi dalam diri... bukan nak cantik.. tapi nak hidup sehat.. selesa... cantik itu BONUS dari yang Pencipta...


Contoh menu yang saya ambil hari2:

Bangun Pagi:
1 sudu cuka kurma + 1 gelas air suam

Sarapan:
scramble eggs + isi ayam +ikan dgn salad
(ikut suka hati nak mkn byk mana...bp biji telur.. biasa saya buat 2..3 bj)

Makan Tghari:
ikan/ayam grill + salad

Malam:
chicken/beef patties + salad

Air 3-4 liter sehari

*menu tu boleh tukar2...sebb takot jemu plak kan...
- Nasi goreng kampung dgn ikan bilis goreng
- tart telur dgn tuna 
- sup cauliflower 
- salad + sushi telur +ikan salmon grill

Setiap hari saya bawa bekal ke ofis... masak sendiri sgt puas hati dan kenyang... menu tukar2 ikut suka... nak seribu daya kan... set minda kita diet ni mudah je...


 Tart telur Tuna Cheese 
 sup cauliflower
nasi goreng kg cili api

Resepi saya share nest entry ye!!

tungguuu...






5 ulasan:

I want to lose weight berkata...

LIKE :)


Tahniah!!!

Azura Aziz berkata...

walaupun Alycia bukan amalkan atkisn diet, tp suka dgn menu atkins ni..

Anomali Dunia berkata...

like your post

cerita

Aiza Haris berkata...

thankssss semuaaa...
doakan saya yer...

Aida78 berkata...

salam nak resepi pls tengah buat atkin jugak ni hi2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....