Pengikut

Jumaat, 15 Mac 2013

Kota Kinabalu Sabah 2013: Day 2 Lok Kawi Wildlife Park

Assalammualaikum.... lama tak update! (ayattt cam biasa hehehe) bukan malas tp bz jenjalannn ahakss3

ok kita sambung cerita cuti2 SABAH bahh..

selepas melawat Monsopiad terus cari makan then pergi Lok Kawi Wildlife Park, (bila fikir2 balik kan... amboiii kuatnye kiteorg berjalann.. dlm masa satu hari macam2 kiteorg buat. tak penat ke? penat lenguh kaki semua jgn cakap laa blk otel malam terus pengsan smp ke pagi....

Terletak di jalan Penampang - Papar, 

Bayaran masuk dewasa adalah RM10/seorang

Taman yang berkonsepkan zoological dan botanical ni menempatkan haiwan seperti Borneo Pygmy elephants, proboscis monkey, malayan tiger dan lain2...menatang apekah ituuuuu??? meh tgk...


tak ramai orang... maklum laaa hari biasa kan

ni laaa dia Borneo Pygmy elephants... gajah comeyy kannn pandai nari tuu



yang ni best... masa we ols sampai tu masa nak dekat2 time makan2 dia ni... sebab tu bila ada org lalu jer semua menjerit2 datangg.. asal lalu jek berlumba2 datang... tak sampai hati tgk... kesian sangat tgk memerang ni kelaparan.. apabila staff zoo ni datang bagi makan, siap berebut2 bila di acah2 siapp menjerit2 marahh hahaha kelakarrr.. 

Malayan tiger... rimau malasss tido jekk... hahaha

ni laa dia Proboscis Monkey yang hanya terdapat di sini sahaja... spesis ni tak banyak
monyet ni laa yang hubby nak sangat2 tgk ni... monyet berhidung besau
dan bunyi dia sangat kelakar hokehh
" HA HA HA HAA!!"
 sumpah cam tu laa bunyi dia seperti suara org garau tgh gelak..
monyet ni makanan dia dipantau bukan semua makanan boleh makan
sebab nanti dia sakit

bersambungg.... next entry ye!




1 ulasan:

CikLily Putih berkata...

bestnya sabaH, tak sabo nak pi la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....