Pengikut

Jumaat, 29 Mac 2013

Saya dan supplement

Assalammualaikum...

Saya cuba merajinkan diri menulis blog... ok laa dari tak update langsung kann... semoga sifat kerajinan saya ni bertambah-tambahh haaaaaaa kannnnn. saya kene rajin blogwalking blog2 uolss sebab aura kerajinan ada di situ... percayalahhhh haha! tak caye cuba buat :P

saya dan supplement... 
usia makin meningkatkan dan sekarang ni macam2 penyakit dan penyakit ni datang tak mengenal usia dan keturunan... kita tak boleh nak melawan Takdir andai Allah memberi kita dugaan itu... kita hanya mampu merancang dan kita usha mencegah tul takkkkk? 

dan saya bukan mempromot produk cuma nak share je apa yang saya makan dan amalkan... biasa laa manusia kan nampak itu nak cuba nampak ini nak cuba... lepas tu tak kekal... 'hangat2 ukk ukk ayamm' gitu.. sama juga macam saya nak itu ini semuaa nakk.... napsu kata ko! hehehe...

sekarang ni saya amalkan produk dari shaklee iaitu set kesuburan... doakan saya!! sob sob sob.... (tetibe)

 GLA Complex
Alfafa Complex - saya suka alfafa ni sebab sejak saya amalkan makan alfafa, saya dah takde masalah susah nak memerot lagi huhu! 
B Complex with folic acid

ohh ya saya juga amalkan vitamin C juga

 kelebihan semua ni uolss sila laa gugel ek...
kalo nak cuba pun bleh bli dgn guna ID saya ni: 915704
boleh laa dapat harga ahli...

dan
ini rumpai laut... start ambil dari tahun lepas...
orang kata tiada kandungan KOLEGEN dalam rumpai ni...
tapi bak kata Dr. Hamid Arshad

"Seaweed adalah makan tambahan atau supplement yg bolih meningkatkan tahap kesihatan. Ia bukan ubat. Tapi secara tidak langsung ada kesan 'healing ' untuk berbagai penyakit. Ia selamat dimakan ibu hamil dan yg menyusukan. Pengidap endometriosis , adenomyosis dan fibroid pun bolih makan sebagai supplement."

mengandungi protin, enjim, logam2 termasuk iodine dan juga suatu bahan yang antikanser"

selain tu jaga pemakanan... bykkan makan sayur dan buah, kurangkan makanan fastfood

ingat nak cari supplement yang ada collagen laaaa.... (haaaaa kannnn kalo bukan perempuan namanya...hehehe)

uollss plakkk bagaimana??

lepas ni saya share untuk skin care pulak ye...





2 ulasan:

CikLily Putih berkata...

jaranG mkn supplement coz selalu terlupa je manjanG

miazara ina berkata...

set produk shaklee mmg bagus kak ..mia guna ms mia bersalin..mia doakan semoga rezki tu ada utk akak & suami.amin


new blog

http://mia-zara-ina.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....