Pengikut

Selasa, 21 Jun 2011

Hiking: Taman Pendidikan Bkt Gasing Part 2

2nd time hiking di Taman Pendidikan Bukit Gasing.....

boring laaa asyik jogging kat taman jek....apa kata tukar tempat plak...lagi pun jogging kat taman peluh kurang nak hado...hahaha....

Masa kali pertama menjelajah bukit gasing ni...kami takde laa sampai nak redah semua tempat....lagi pun masa tu hubby ngan member bz dok cari serangga tuk dijadikan model gamba dorg....

Last week, kami mendaki bukit gasing ni lebih kurang dalam 2 jamm... haaaaaaaaaa 2 jammm..... lama tuu.... rasa nak pengsan pun ada....
ni masa baru sampai....
mendaki untuk ke menara tinjau
kat sini memang byk penanda macam ni
menara tinjau ituu....sampai sini rasa hongehh...hadoii
mula2 naik mengigil gak kaki...hahaha...
akhirnya dapat gak naik...kena laa atasi ketakutan tu kan
di sini bermula detik itu

sampai2 jambatan gantung kami jupa 2 orang makcik ni....waaahh rajinn betul dorg hiking kat sini... saya kagum betul...dh berumur plak tu masih kuat lagi dorg ni tauu.... rasa2 umur lepas2 pencen kot... dia ckp tiap2 minggu dorg hiking kat sini....perghhh...dasattt3....tercabarr plak rasa....kite yg muda ni payah btol nak bersenam kan kan....majoriti cina jer yg rajin bersenam...

ok makcik tu cakp dia ikut jalan laluan denai ni....pastu ada bukit.... so we ols pun ikut laaa....tapi we ols jalan dulu....jalan turun naik bukit....jumpa denai anak sungai....pastu toleh atas?? huwaaaaaaaaaa...tingginyerrr bukit nak panjat...hukss2... takkan nak patah balik kot?....last2 we ols pun redah je...berbekal kan air mineral 500ml yg tggl separuh...huwaaa bayangkan...dah laa penatt...haus lak tu....sebab tak bajet nak panjat laluan ni.....pastu dah naik....kene turun balik tapi laluan lain....masa ni tak ramai org...dan takde org pun....aiyoookkk...jgn laa sesatkan....

akhirnya sampai jugak pada laluan yg biasa kt org lalu....so tak sesatt... TAPI???.....ktorg kena patah balikkk ikut laluan mula2 tadi...hwaaaaaaaaaa.....sumpah saya mmg dh tak larat dahh....sib baik hubby pandai pujuk2 saya.....sebab nak patah balik dah jauh...sama jauhh gak laa nak kuarr balik....redah pelan2....sampai gak ke keretaaa....huwaaaaaaaaaa... muka saya mmg merah padam dahh naik lebam pun ada....hanya dgn kata2 semangat hubby jek saya berjaya teruskan perjalanan tu...kalo tak....taktau laaa camne...hahaha....tapi seronokk!...pasni leh g lagiii....mau wat tiap2 minggu...amacamm??? hehehe






5 ulasan:

jijasakura berkata...

bestnya dapat hiking..tapi bila dgr cerita akak...tak tentu lagi saya boleh buat macam akak...tabik spring kat akak berjaya jugak akhirnya...hehehe...

si tuan putri kiUt berkata...

hehehe.....thanksss...

memang best...boleh release tension tau....

Redbloodsnow berkata...

Lawa ek tmpt tu kak :)

A Few Article berkata...

menarik bunyinyer tu
Travel and Leisure

si tuan putri kiUt berkata...

zie...
lawa ke? hehehe biasa je zie.. cam dlm utan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....