Pengikut

Isnin, 30 Mei 2011

Karak (review)

"innciikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!! bole bantu saya incikkkk??" saya suka dialog nehh... hahahaahhaha.... serammmmm.... lagi satuu lagu ni..."Hujan oh hujan kenapa ko turun?" igt hantu kak limah jek nyanyi lagu enjit2 semutt??? Karak pun ado lagu Hujan....

mula2 ceta flashback apabila sepasang suami isteri mengalami kerosakan kereta di jalan karak yang sunyi sepi....padahal kerete dorg baru je repair. Boleh plak suami die ni wat lawakkk jadi hantu utk menakutkan bini dia... dah laa bawak anak kecik....huhh rasa nak pelempangg jekk.....kan! ketika si suami meninggalkan si isteri dan anak nya untuk mendapatkan pertolongan ni laaa hantu
muncul...waaaaaaaaaa...serammmm... semua kenderaan yg lalu tanak berhentiii...sebab kat belakang si suami ni ada hantuu....ishkkkk3....si isteri dan anak kecik yang tunggu dlm kete ni, siap bukak keset ayat2 Al-Quran...tetibaa padam....huwaaaaaaa...antu datang rasuk anak dia plakk... alahaiii...(seterusnya bleh tgk kat panggung wayang ek...:P)

Mengisahkan sekumpulan pelajar seramai 4 orang yang dalam perjalanan pulang ke Kuantan dan melalui jalan lama Karak tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya.

Babak hantu bermula apabila mereka berhenti rehat di pekan karak yang sunyi dan mencarik tandas.... sehinggalah apabila mereka meneruskan perjalanan melalui jalan lama Karak yang sunyi sepi...tetiba sebuah kerete walksegan lama tanpa pemandu dan terdapat seorang perempuan cantik duduk dibelakang mengganggu mereka... jeng jeng jenggg!! tetiba kat depan ada sorg budak sekolah....hingga membuatkan kereta mereka kemalangan dan terbabas masuk gaung.... Di sini lah bermulaa segala sejarah hitam hantu2 karak yang mengganggu mereka....

Jack yang kuat kentot...hahahaha..kelako dia ni

sound effect pun memang serammm, banyak elemen terkejuttt....huhu kejap2 saya tup mata...kejap2 saya tup mate....hadoiiii....
banyak pengajaran dalam ceta ni....'jangan suka cakap besar'.... tak percaya pada hantu...tak takot hantu....pastu asyik sebut2 hantu3 bagai.... rasa nak penampo jek mulot shahir tu...hahahaha gerammm2... lagi satu yang menyentuh perasaan apabila watak Zura - shira Ayob cuba membaca dan menghayati ayat suci Al-Quran surat Qursi.....Pengajaran: jangan hanya menghafal saja tapi tidak menghayati dan faham makna ayat tersebut.... (kisah seram sedih...huhuhu)

u olss gi laa tgk.... Filem KRU tidak menghampakan...sama cam Filem Magika dulu... ke-2-2 film ni memang menarik...lain dari yang lain.... bukan takat hantu2 biasa yg biasa kt tgk dlm tv tu... special effect dia memang terbaik!!....


7 ulasan:

Redbloodsnow berkata...

eee nak tgkkkkk. zie lom lg tgk taw

si tuan putri kiUt berkata...

haaa p cepattttttt.... bw shalw lebih2 leh tutup2 mate nt..hahaha

ArELeEz berkata...

belum tgk la.. nak tgk gak. tp, sini lambat. nur kasih pun xsampai2 lagik. hu3..

nini berkata...

huhu...tp sy tak suke filem kru, coz tak best (for me)

sweethOneY berkata...

seram ek kakkkk.. ada rasa nak tgk jugak!

pearls.. berkata...

ko dah g tengok ek..
seram....

2senaku berkata...

Nik,Jack and Ida awal2 lagi dah mati..tapi ingat x Jack & Nik kena slamdunk dek hantu masa dalam bilik.Tok Malam siap halau diorang lagik..scene ni agak x masuk akal..padahal Tok Malam awal2 lagi x nampak mereka bertiga..review versi saya plak di duasenaku.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....