Pengikut

Sabtu, 12 November 2011

Pantai Sekendi, BNO

sambungan episod Aidiladha 2011.....

lepas siap2 potong daging korban... sempat masak sup tulang lagi... 1st time saya masak sup tulang okay... selama ni mak ngan kakak je yg masakkan, alaa bukan susah sangat pun, cuma campak2 je...siapppppp....

saya ni teringin nak ke pantai sebenarnya... dapat jejak kaki tepi2 pantai sambil main2 air laut pun takpe....tapi kalau dapat MANDI laut?...aisereheyyyy sangat suka takpe takpe.... saya ada plan baik punye utk celebrate anniversary next month nanti... tungguuu.....

sebenarnya hubby nak shoot gambar bot2 nelayan di tepi2 pantai atau bagan (baru saya tau bagan tu apa ye... hehehe ye laaa kg saya kat n9 mana ada bagan2 ni...hehehe). Ok sambung balik.... jalan punya jalan punya jalan maka sampai juga kami ke pantai Sekendi ni hubby pun tak pernah sampai sini.... Sekendi ni adalah perkampungan nelayan Cina, kat sini banyak rumah2 kayu seperti di atas air. tapi takde air... maybe waktu air pasang baru nampak air laut naik kot. Keluar rumah dalam jam 5ptg macam tu.... cuaca baru nak cerah walaupun terdapat awan nano (cehhh nano..heheehe) yang berselubung hitam (nak hujan derrr....)

sampai2 je sini....perasaan saya.... wahhhhhh... boleh tahan tempat ni.... jomm tgk apa ada...

kawasan memancing rupanya di sini
nampak tak ada perkampungan nelayan di sini?
kat tepi2 batu tu ada siput2 kecil tau...
takleh main air.... air kotor tak sesuwaiii ye
yang memutih kat kaki saya ni adalah kulit2 kerang
hubby bert-shirt buruk sahaja...hehe
nasib baik saya pakai cung sikit hehehe dari pakai t-shirtt buruk kan...bole posing2

kalau langit cerah bole tgk matahari terbenam kat sini....
ok dah nak senja... jom balik layan sup tulang...nom nom nom!


4 ulasan:

Neeza.Areef berkata...

syok nya berphotog kt pntaiii..cantik view

si tuan putri kiUt berkata...

hhehehehe....thankss.... teringin nk mandi lautt..apakan daya

eyza berkata...

eyza pernah makan mee udang kat BNO ni..memang mabeles... dah lama tak singgah sana.. rindu mee udang BNO...

N a d i a berkata...

bestnyaaa bergambar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selamat Ulang Tahun Sayang....